Edzők

Bata Tamás

Imádok sportolni! A sportnak minden fajtáját szeretem. Legyen az földön, vízben vagy levegőben. Ezért választottam hivatásomnak.
Sokféle sportot kipróbáltam, kölyök korom óta sportolok több-kevesebb sikerrel és kisebb- nagyobb megszakításokkal, de mindig mozgásban vagyok! Ha nincs lehetőségem kihajtani magam teljesen kész vagyok és ez nem véletlen, hiszen rengeteget kaptam a sporttól: egészséget, erőt, kitartást, önbizalmat és sok-sok barátot! A sportnak köszönhetően olyan terek nyíltak meg előttem, amit addig soha nem tapasztaltam! A sport által egy új világba csöppentem, amit nem lehet szavakkal elmondani, át (meg) kell élni! Ezért is éreztem úgy, hogy ezeket az érzéseket át kell adnom, de legalábbis irányt mutatni az érzéshez vezető úthoz, egy kiegyensúlyozottabb, komfortosabb élethez!
Már 19 éve próbálom edzőként átadni a sport iránti szeretetemet a lehető legtöbb ember számára! Ami a saját edzéseimet illeti, a sportra szánt szabadidőm nagy részét országúti kerékpározásra fordítom. Ha a család és a munka mellett jut egy kis idő a mozgásra, szívesen tekerek a szabadban. Régebben, amikor beköszöntött a hideg, a téli súlyzós edzések mellett görgőn hajtottam, mely számomra nagyon unalmas tevékenység volt, ezért gondoltam, keresek valami más lehetőséget, amivel kicsit feldobhatnám egyhangú edzéseimet. Ekkor jött az ötlet, hogy elvégzem a spinning, vagy spinracing edzőképző tanfolyamot és talán kicsit vidámabban telik majd a fagyos-latyakos időszak. Azóta 12 év telt el és spinracing edzéseket tartok-nagyon bízom benne, hogy-sokak megelégedésére. Imádom csinálni és még sokáig szeretnék egy lelkes csapat motorja lenni. Bíztatok mindenkit, hogy próbálja ki a spinracinget! Lehet, hogy nem az ő sportja, de adjon egy esélyt! Én is jobban szeretek a szabad levegőn edzeni, azonban ez a mozgásforma kiegészítő edzésnek kifogástalan!
Másrészt nagyon szeretem tolni a vasat, húzni a gumiköteleket, megfeszülni a TRX-kötélen, vagy éppen csak egy faágon húzódzkodni, tolódzkodni. Így keveredtem be ismét a négy fal közé és végeztem el a fitnesz-, testépítő sportoktató és personal trainer képzést.  Nagyon érdekelt és érdekel az emberi test: mi történik edzés során a szervezetünkben, hogyan működnek az izmaink miközben sportolunk, egyszóval érdekel az anatómia és a mozgás biomechanikája.
Mindkét végzettségemet maximális lelkesedéssel hasznosítom a mindennapjaimban úgy, hogy próbálom a tudásom legjavát átadni a spinracing óráimon és a személyi edzéseim során. Minél több embernek szeretnék segíteni abban, hogy a sport által teljesebb és boldogabb élete legyen!